Na Račianskej ulici unikal z potrubia plyn, hasiči evakuovali ľudí

07.08.2012 Bratislava

Bratislava 7. augusta (TASR) - Na Račianskej ulici v Bratislave unikol z preseknutého potrubia plyn, hasiči preto museli evakuovať ľudí z neďalekého obytného domu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Daniela Kapustová. O udalosti ako prvý informoval portál cas.sk.

"Na mieste zasahovali dve hasičské autá a osem príslušníkov HaZZ," priblížila Kapustová. Hasičom bola podľa jej slov nahlásená na operačné stredisko preseknutá prípojka pri výkopových prácach. "Podľa plynárenskej poruchovej služby by malo ísť o vysokotlakové potrubie," dodala Kapustová.

Podľa manažérky pre komunikáciu spoločnosti SPP - distribúcia Ivana Zelizňákovej je únik plynu zaistený. "Naši pracovníci už pracujú na oprave potrubia," dodala. V dôsledku havárie musela firma prerušiť distribúciu zemného plynu pre 158 odberateľov na Račianskej ulici č. 61, 63 a 65. "Predpokladáme, že ešte dnes večer distribúciu plynu obnovíme," doplnila Zelizňáková.

Prípad už vyšetruje polícia, vinník zatiaľ nie je známy. "Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania a ohrozenia prevádzky všeobecne prospešného zariadenia z nedbanlivosti," uviedla Petra Hrášková z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Bratislave.
 

Vyberte región